<script src='http://img163.imageshack.us/shareable/?i=security1.png&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript> 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Bolivija: Uginulo 6 miliona riba zbog hladnoće

Go down 
AuthorMessage
Dj_Rus1m
Member
Member
Dj_Rus1m

Posts : 23
Pohvala : 0
Join date : 2010-08-05
Age : 23
Location : Kakanj

PostSubject: Bolivija: Uginulo 6 miliona riba zbog hladnoće   Fri Aug 06, 2010 3:59 am

Gotovo šest miliona riba uginulo je kada se nekoliko bolivijskih rijeka, uslijed neuobičajeno niskih temperatura za ovo doba godine, gotovo zaledilo.Vlasti iz Santa Cruz provincije traže proglašenje elementarne nepogode, piše APTN. Inače, ta je regija poznata po tropskom vremenu gdje se temperature kreću oko 30 stepeni. Međutim, val hladnoće spustio je temperaturu do jednoznamenkastih brojeva u vrlo kratkom roku.

Uginule ribe preplavile su obale triju bolivijskih rijeka, Grande, Ichilo i Pirai. Bolivijske vlasti izvijestile su da je val hladnoće ubio 27 životinjskih vrsta, među kojma su ribe, kornjače i gušteri.

- Ovaj pomor životinja rezultat je hladnoće kakva nije viđena u našim krajevima. Ne radi se o trovanju ili bilo kakvom zagađenju, rečeno je.

Hladnoća koja je zahvatila bolivijsku regiju ne povlači se već dvije sedmice, a sudeći prema prognozi, tako će biti još najmanje sedam dana, prenose u petak agencije.

Fena
Back to top Go down
View user profile
 
Bolivija: Uginulo 6 miliona riba zbog hladnoće
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Vijesti s neta :)-
Jump to: