<script src='http://img163.imageshack.us/shareable/?i=security1.png&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript> 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Troje slovenačkih hakera oštetilo 13 miliona kompjutera

Go down 
AuthorMessage
elemeNt
VIP
VIP
elemeNt

Posts : 78
Pohvala : 0
Join date : 2010-07-25

PostSubject: Troje slovenačkih hakera oštetilo 13 miliona kompjutera   Wed Jul 28, 2010 7:29 am

Slovenačka policija, u saradnji sa američkim FBI-a, pokrenula je istragu protiv troje Slovenaca osumnjičenih da su stvorili kompjuterski virus za koji se vjeruje da je do sada uništio oko 13 miliona kompjutera u svijetu, prenose danas lokalni mediji.

Dvojica muškaraca i jedna žena, svi mlađi od 25 godina, osumnjičeni su da su stvorili kompjuterski virus kako bi došli do podataka o bankovnim karticama ili kodovima koje koriste vlasnici bankarskih kartica na internetu, javila je televizija 24ur.

Slovenačka policija je, sa svoje strane, saopštila da, "u saradnji sa FBI-a, istražuje o navodnim ilegalnim aktivnostima vezanim za kompjutere".

Policija je pretresla više kuća u Mariboru i "u toku je opsežna istraga, jer je zaplijenjen veliki broj kompjutera", navodi se u saopštenju policije.

Troje osumnjičenih, svi bivši studenti informatike u Mariboru, "stvorili su jedan od najopasnijih virusa koji je ikada postojao u svijetu".

Oni su, navodno, taj virus prodali hakerima u Španiji koji su se obavezali da će ga dalje širiti po svijetu, javila je slovenačka televizijska stanica, pozivajući se na zvanične izvore.

- Više od 13 miliona kompjutera u svijetu je oštećeno, a među njima su i kompjuteri oko 750 američkih firmi i najmanje 40 banaka, navodi
se u izvještaju 24ur.
Back to top Go down
View user profile
 
Troje slovenačkih hakera oštetilo 13 miliona kompjutera
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Vijesti s neta :)-
Jump to: